Welkom bij de Hosting & Webhosting specialist in België en Nederland  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • NUjij (Dutch)

Onze Infrastructuur

De beste infrastructuur zodat u gegevens altijd veilig en beschikbaar zijn

 

Gegarandeerde stroomvoorziening

Elke server wordt aangesloten op twee stroomcircuits (A + B). Hierdoor wordt een redundantie gecreëerd voor de stroomvoorziening naar uw server. Indien namelijk één circuit zou uitvallen, blijft de server gevoed door het ander stroomcircuit. Bovendien is elk circuit een apart publiek elektriciteitsnet. Elk circuit is bovendien voorzien van UPSs (uninterruptable power supplies) en back-up batterijen. Naast de redundante stroomcircuits met hun back-up voorzieningen, is er ook een generator aanwezig zodat bij langdurige stroompannes een permanente stroomvoorziening kan voorzien worden. Alle noodstroomvoorzieningen worden op regelmatige basis getest door een gespecialiseerd onderhoudsteam. Op deze manier zijn zij bekend met de volledige procedure, zodat een directe en correcte actie kan worden ondernomen op het moment dat dit nodig is

 

Betrouwbare beveiliging en controle

Geavanceerde beveiligingssystemen zijn aanwezig om 24/7 het volledige datacenter te controleren. Camerabeveiliging verloopt via een gesloten circuit waarbij elke activiteit geregistreerd en bijgehouden wordt. Elke persoon die toegang heeft tot het datacenter heeft moet zich geldig identificeren en wordt op die manier steeds geregistreerd bij aan- en afmelden.

 Netwerk connectiviteit

WSD Hosting maakt gebruik van meerdere providers voor netwerk connectiviteit. De backbone netwerken van deze providers zijn volledig redundant: alle knooppunten of nodes in de backbone zijn met ten minste twee andere knooppunten verbonden via circuits die afzonderlijk een andere route volgen. Hierdoor ontstaat een netwerk dat optimaal bestand is tegen storingen.
Elke server heeft een verbinding naar het Internet met een minimaal beschikbare bandbreedte van 100 Mbit/s voor een dedicated server en 10 Mbit/s voor een virtual server. Echter wordt enkel rekening gehouden met het effectief verbruikte dataverkeer, tenzij anders overeengekomen. Het dataverkeer kan probleemloos bursten naar 100 Mbit. Zo garandeert WSD Hosting u de snelste verbindingen.
Het dataverkeer onderling tussen de diverse servers binnen het WSD Hosting netwerk is gratis en onbeperkt.

 

Veilige en redundante datacentra


WSD Hosting beschikt over meerdere ruimtes in datacenters in België. Al onze datacenters zijn uitgerust met: UPS (Uninterruptable Power Supply), airconditioning, branddetectie, temperatuurcontrole en andere beveiligingssysteem. Onze eigen netwerkinfrastructuur is redundant uitgevoerd wat concreet betekent dat wij alles dubbel installeren. Gaat er toch een systeem uit, dan neemt het andere systeem over.