U heeft uzelf misschien al eens de vraag gesteld, waarom Windows of Linux hosting? En wat is nu net het verschil tussen deze 2 types.


Dit is natuurlijk een belangrijke vraag, aangezien website die gebouwd zijn om te draaien op windows hosting, niet zullen werken op een Linux hosting pakket, en visa versa. Als u opzoek bent naar hosting komt u frequent zeer goedkope hosting pakketten tegen, het zal hier bijna altijd gaan om Linux hosting pakketten aangezien deze bijna volledig op open-source software draaid, aangezien de software open-source is moeten er geen licentie kosten betaald worden, en kan de hosting dus een stuk goedkoper gemaakt worden dan de Windows Hosting, in de meeste gevallen worden er dan ook nog eens een pak meer linux hosting account op 1 server gezet dan het geval is voor een windows hosting server.


Nu denkt u al, dan kies ik toch gewoon voor een Linux Hosting pakket aangezien deze goedkoper zijn. Dat is dan weer niet altijd het geval, wij hanteren dezelfde prijzen voor Windows & Linux hosting pakketten omdat beide pakketten dezelfde service krijgen, dagelijkse backup, 24/7 support, webmail, ... .  Dus u bent vrij in uw keuze tussen Windows & Linux.

 

Waarom Windows:


Windows Hosting kan gebruik worden als u ASP of ASP.NET gebruikt in de broncode van uw website. Tevens als u een CMS systeem zoals DotNetNuke wilt draaien heeft u ASP.NET nodig. Ook als u gebruik wilt maken van MS SQL Server of MS Access. Persoonlijk vind ik de programmeer talen ASP en ASP.NET meer toegankelijke voor de onervaren gebruiker, ook het MS Access database systeem kan gemakkelijk onderhouden en aangepast worden door onervaren gebruikers.

 

Waarom Linux:


Linux Hosting wordt gebruikt wanneer u PHP als broncode gebruikt, of u rechtreeks uw pagina’s in HTML code opslaat. Het voordeel van Linux is dat er veel open-source software kan gevonden worden, deze software kan u gratis installeren en gebruiken. De programmeer taal PHP is niet voor iedereen weggelegd. Maar een ervaren programmeur zal ook hier weinig problemen ondervinden. MySQL als database systeem heeft ook zeker zijn voordelen, het is duidelijk krachtiger dan MS Access. Maar moet dan wel weer onder doen voor MS SQL Server. Er zijn wel tal van CMS systemen die op PHP gebaseerd zijn zoals Joomla, Magento, Wordpress, ... . Dus voor al deze CMS systemen heeft u een Linux Hosting pakket nodig.


Indien u vragen hebt over Windows of Linux Hosting, of u wenst ondersteuning contacteer dan support@wsdhosting.be, wij helpen u graag verder.
Bekijk ook onze verschillende Shared Hosting pakketten.